Apakah itu lampu jalan yang bijak?

Lampu jalan pintar dijangka akan menjadi satu penemuan yang penting dalam membina bandar pintar. Masa depan di dalam wayarles WiFi, mengecas longgokan, data pemantauan, pengawasan alam sekitar, tiang dan lain-lain bidang boleh bergantung kepada lampu jalan dan kawalan pintar platform untuk mencapai.


Lampu jalan pintar adalah penggunaan carrier talian kuasa maju, cekap dan boleh dipercayai dan wayarles GPRS / teknologi komunikasi CDMA, untuk mencapai kawalan berpusat yang jauh dan pengurusan jalan. Sistem ini mempunyai fungsi secara automatik melaraskan kecerahan mengikut aliran trafik, kawalan jauh pencahayaan, liputan rangkaian tanpa wayar, kesalahan penggera aktif, lampu Keselamatan kabel, bacaan meter jauh dan fungsi-fungsi lain, boleh menjimatkan sumber-sumber kuasa, meningkatkan tahap pengurusan lampu awam, penggunaan jalan bandar pintar pencahayaan sistem, operasi dan penyenggaraan kos akan dikurangkan sebanyak 56% setahun.


Data Biro Statistik negara menunjukkan bahawa dari 2004 hingga 2014, bilangan lampu jalan bandar daripada 10.5315 juta kepada 2301.91 juta, lampu jalan bandar industri untuk mengekalkan trend pembangunan yang pesat. Di samping itu, dalam tahun-tahun kebelakangan, Chinaand #39; s elektrik keseluruhan penggunaan lampu akaun kira-kira 14% daripada penggunaan elektrik. Antara mereka, jalan raya dan lampu elektrik penggunaan akaun kira-kira 38% daripada penggunaan elektrik lampu landskap, menjadi kawasan pencahayaan yang terbesar. Penggunaan tenaga secara amnya berasaskan natrium, tinggi lampu jalan Traditional dan tinggi, dan lampu LED boleh mengurangkan penggunaan kuasa, penjimatan kadar tenaga keseluruhan boleh mencecah 50% atau lebih. Selepas transformasi pintar, pintar LED lampu komprehensif penjimatan tenaga kadar dijangka mencapai 70%.


Tahun lepas, bilangan Chinaand #39; s bandar pintar pembinaan telah mencapai 386, kebijaksanaan bandar dengan konsep penerokaan secara beransur-ansur ke dalam peringkat pembinaan substantif. Dengan pecutan pembinaan kebijaksanaan bandar, serta Internet akan perkara-perkara, awan pengkomputeran dan lain-lain generasi baru teknologi maklumat yang digunakan secara meluas, pembinaan lampu jalan yang bijak akan membawa peluang-peluang pembangunan pesat. Diharapkan menjelang 2020, Chinaand #39; s LED lampu jalan pintar penembusan pasaran akan meningkat kepada kira-kira 40%