Bagaimana untuk membezakan antara cahaya LED banjir dan sorot LED?


Kita kadang-kadang menghadapi banjir LED cahaya dan LED sinaran dua peranti yang berbeza. Jadi apakah perbezaan di antara mereka? Sila lihat keterangan berikut:

MEMBAWA cahaya lani, juga dikenali sebagai sorot spot lampu sorot, dan sebagainya, terutamanya digunakan untuk pencahayaan seni bina, dan perdagangan Ruang komponen pencahayaan, hiasan yang lebih berat, penampilan pusingan juga square, kerana secara amnya perlu mempertimbangkan sebab-sebab haba, jadi bentuknya dan lakonan tradisional cahaya atau di sana ada beberapa perbezaan.

Ciri-ciri cahaya LED banjir:

Lampu LED selalunya digunakan di pasaran ialah pada dasarnya pemilihan 3030 lampu manik untuk menggantikan struktur lumens tiruan 1W LED berkuasa tinggi (setiap komponen LED akan dibuat dengan kanta PMMA kecekapan tinggi, fungsinya yang utama adalah pengedaran sekunder lampu LED, iaitu menengah optics), Terdapat beberapa syarikat kerana teknologi rawatan haba yang baik , dan 3W terpilih atau lebih tinggi Kuasa LED. Sesuai untuk majlis-majlis besar-besaran, lampu, lampu dan bangunan-bangunan lain.

Apa perkara lain yang perlu untuk memberi perhatian kepada sinaran?

1, tinggi-kesucian aluminium reflektor, rasuk yang paling tepat, kesan refleksi yang terbaik.

2, bersimetri mengecilkan sudut, pelbagai sudut dan sistem pengagihan yang asimetri cahaya.

3, di sebalik mentol gantian jenis terbuka, penjagaan yang mudah.

4, lampu dilengkapi dengan pinggan penentukuran untuk memudahkan urusan penyelarasan sudut sinaran.

MENDAHULUI memancarkan cahaya melalui kawalan mikro cip yang terbina dalam, dalam aplikasi Kejuruteraan kecil, pengawal tidak boleh digunakan untuk mencapai kecerunan, lompat, warna berkelip, berkelip rawak, seli kecerunan dan lain-lain kesan dinamik, juga boleh DMX mengawal, untuk mencapai kesan yang mengejar, pengimbas dan lain-lain. Pada masa ini, laman web utama permohonan yang akan mengenainya: billboard satu bangunan, bangunan bersejarah, luar lampu, lampu luar bangunan melalui lampu, pencahayaan dalaman, lampu, landskap yang menghijau kemudahan perubatan, budaya dan pencahayaan lampu, dewan tarian dan lain-lain tempat hiburan yang lampu dan sebagainya.

Adalah lebih baik untuk menerangi objek seragam dalam semua arah dari titik tertentu, dan menggunakannya untuk membandingkan mentol dan lilin. Cahaya padang yang boleh ditempatkan di manapun di tempat kejadian. Sebagai contoh, ia boleh diletakkan di luar skop kamera, atau di dalam objek itu. Ia adalah biasa untuk menggunakan banyak warna yang berbeza daripada cahaya padang dalam adegan. Cahaya padang ini boleh unjuran darkly dan bercampur-campur model. Kerana pelbagai cahaya padang, cahaya padang mudah diramalkan dan mempunyai banyak kegunaan sampingan, seperti meletakkan lampu berhampiran permukaan objek itu, untuk menghasilkan cahaya terang.

Ia harus diperhatikan bahawa lampu tersebut tidak boleh diwujudkan terlalu banyak, sebaliknya renderings yang akan kelihatan kusam dan tegar. Oleh itu, dalam renderings biasa dihasilkan, membayar perhatian yang lebih kepada pengalaman parameter pencahayaan dan susun atur barang di seluruh tempat kejadian kesan kesan cahaya, dan lebih banyak pengalaman, master lampu dengan kemahiran.

Ciri-ciri cahaya padang:

Cahaya padang yang menerangi objek seragam dalam semua arah dari titik tertentu, dan ia adalah terbaik untuk menggunakan mentol dan lilin untuk analogi. Cahaya padang yang boleh ditempatkan di manapun di tempat kejadian. Sebagai contoh, ia boleh diletakkan di luar skop kamera, atau di dalam objek itu. Ia adalah biasa untuk menggunakan banyak warna yang berbeza daripada cahaya padang dalam adegan. Cahaya padang ini boleh unjuran darkly dan bercampur-campur model. Kerana pelbagai cahaya padang, cahaya padang mudah diramalkan dan mempunyai banyak kegunaan sampingan, seperti meletakkan lampu berhampiran permukaan objek itu, untuk menghasilkan cahaya terang.

Banjir LED cahaya dan perbezaan di antara cahaya padang

Perbezaan di antara cahaya padang dan sorot tidak hanya digambarkan dalam visual kesan pencahayaan, cahaya padang dan cahaya padang dalam penggunaan langkah berjaga-jaga adalah juga berbeza. Cahaya padang dan sorot perbezaan adalah bahawa cahaya padang tersebut boleh tidak dapat dikenal pasti terlalu banyak, jadi kesan visual akan kelihatan rata dan kusam, pengeluaran lebih banyak perhatian kepada pengalaman parameter pencahayaan dan kesan kesan pencahayaan seluruh adegan. Sorot perlu memberi perhatian kepada: rasuk paling tepat, reflektor aluminium tinggi-kesucian, refleksi yang terbaik, sistem bersimetri sempit-sudut, wide-angle dan asimetri pengagihan cahaya, lakonan cahaya lampu disediakan dengan pinggan skala untuk sudut sinaran pelarasan yang mudah.

Cahaya padang dan sorot perbezaan antara prestasi Banjaran sinaran antara kedua-dua, Sinaran adalah juga dikenali sebagai dalam unjuran lampu sorot, sorot, dan lain-lain, kebanyakannya digunakan untuk pencahayaan senibina dan pencahayaan Ruang komersial, komponen seksual hiasan lebih berat, peragaan yang rekabentuk lebih banyak jenis gaya. Lampu yang boleh dalam semua arah dalam semua arah walaupun pencahayaan lampu punca, Banjaran sinaran boleh diatur, cahaya-padang standard boleh digunakan untuk menerangi keseluruhan tempat kejadian.